ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ

PDF
Εκτύπωση
E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 01:57

Το μουσείο νερού υπογραμμίζει την ανάγκη για μια μόνιμη εκπαιδευτική έκθεση που θα εκθέτει την ιστορική σημασία, τις πολιτιστικές διακλαδώσεις και τις αυξανόμενες απειλές σε ένα θεμελιώδες στοιχείο το οποίο όλοι μας θεωρούμε δεδομένο.

Το μουσείο λειτουργεί ως πρεσβευτής του νερού και της προστασίας του με έναν διαφορετικό και ποιο διασκεδαστικό τρόπο που θα επιτρεπει στο κοινό να σχηματίσει την δική του κρίση και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα σε σχέση με το θέμα αυτό. Το μουσείο ανάγει την θεωρία σε πραγματικές ζωντανές εμπειρίες.

Στο μουσείο μας θα κάνετε πολλά:

Γνωριμία με το νερό, Κύκλος του Νερού στη Φύση

Στο χώρο παρουσιάζεται η χημεία του νερού και γίνεται παρουσίαση της σύστασης του νερού καθώς και των βασικών του ιδιοτήτων


Το Νερό στη Ζωή μας, Χρήσεις του νερού


Στο χώρο παρουσιάζονται οι πολλαπλές χρήσεις του νερού στην ζωή των ανθρώπων, καθώς και οι δυνατότητες που παρέχονται από τη χρήση του


Ιστορική Αναδρομή


Στο χώρο γίνεται ιστορική αναφορά στη χρήση του νερού σε πιο παλιά χρόνια. Ιστορικές αναδρομές και συσχετισμός με τη σημερινή παραγωγή.


Παιχνίδι με το νερό, περιοδικές εκθέσεις


Στο χώρο του μουσείου μπορεί κανείς να παίξει με το νερό, να το αισθανθεί,και να το χρησιμοποιήσει. Παιχνίδια που εξετάζουν τις γνώσεις των επισκεπτών σε σχέση με το νερό, παιχνίδια που χρησιμοποιούν το νερό ως κινητήριο δύναμη και ως μέσω παραγωγής μουσικής, σιντριβάνια  και καταράκτες που χορεύουν ακολουθώντας την κίνηση του σώματος, γίνονται το μέσω για να ενδυναμωθεί η σχέση του ανθρώπου με τη φύση του νερού.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 02:16 )